Technik żywienia i usług gastronomicznych -NOWOŚĆ !
Technik żywienia i usług gastronomicznych
(dla absolwentów Branżowej Szkoły I stopnia)
ZAPISZ SIĘ
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
1) oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;
2) sporządzania i ekspedycji potraw i napojów;
3) planowania i oceny żywienia;
4) organizowania produkcji gastronomicznej;
5) planowania i realizacji usług gastronomicznych.
Możliwości zatrudnienia:
- restauracje,
- zakłady gastronomiczne,
- bary szybkiej obsługi,
- pensjonaty, domy wczasowe,
- restauracje na statkach i promach,
- szpitale, sanatoria, szkoły, internaty, stołówki prowadzone przez zakłady pracy,
- przedsiębiorstwa zajmujące się produkcją produktów i półproduktów spożywczych.