Technik żywienia i usług gastronomicznych -NOWOŚĆ !
Jeśli interesujesz się kulinariami, a jednocześnie chcesz zdobyć solidne wykształcenie zawodowe, to kierunek Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych może być dla ciebie strzałem w dziesiątkę!
To właśnie na tym kierunku absolwenci Branżowej Szkoły I stopnia będą mieli okazję pogłębić swoją wiedzę o żywności oraz zdobyć umiejętności niezbędne do pracy w gastronomii.
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania szeregu zadań zawodowych:
- Przede wszystkim potrafi ocenić jakość żywności oraz kontrolować proces jej przechowywania.
- Oprócz tego potrafi sporządzić i ekspediować potrawy i napoje, planować i oceniać żywienie, a także organizować produkcję i realizację usług gastronomicznych.
A co najważniejsze, absolwenci tego kierunku mają wiele możliwości zatrudnienia! Mogą pracować w:
Jednak, aby móc rozpocząć naukę na tym kierunku, należy najpierw ukończyć Branżową Szkołę I stopnia. To jednak nie jest żadna przeszkoda, ponieważ to właśnie tam zdobędziesz pierwsze, niezbędne do pracy w gastronomii umiejętności. Dzięki temu, po ukończeniu szkoły, będziesz już w pełni gotowy do dalszego kształcenia się na kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych.
Jeśli więc marzysz o pracy w branży gastronomicznej, to nie czekaj dłużej! Zapisz się na kierunek Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych i zdobądź umiejętności, które zapewnią ci ciekawą i satysfakcjonującą pracę!